Sunt interzise mărțișoarele și florile în școli? Și da, și nu!

Un ordin comun al Ministerului Educației și al Sănătății prevede faptul că, anul acesta, în școli este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță sanitară.

Întrebat dacă elevii pot oferi mărțișoare și flori, secretarul de stat Ministerul Educației Sorin Ion a spus pentru stirileprotv.ro:

Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul întâi este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3:

Stefani Pool
Monumente funerare
TMF Copy Center
Amanet King Onix

Ministerul Educației nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Deci, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol”.

În Făgăraș, Târgul de mărțișoare se deschide joi, 25 februarie, în Piața Republicii.

Până în 2 martie, făgărășenii pot cumpăra simbolurile primăverii, care vor fi expuse pe 19 tarabe. Din cauza pandemiei, anul acesta au fost acceptate doar cererile meșteșugarilor și comercianților din Făgăraș și Țara Făgărașului.


Apreciază
Distribuie