Table și tablete pentru școlile din Țara Făgărașului

foto: bunaziuafagaras.info

Mai multe unități de învățământ din Țara Făgărașului au primit table clasice și tablete electronice, datorită elevilor care au depus eforturi pentru protejarea mediului înconjurător, sub îndrumarea profesorilor.

Școlile au fost premiate pentru participarea în proiectul Ecoatitudine, prin care mai multe asociații, firme private și instituții publice și-au propus să-i determine pe tineri să colecteze selectiv deșeurile de acasă. Locuința fiecăruia este cel mai important loc unde trebuie pusă în practică colectarea selctivă, în viziunea organizatorilor.

În cadrul evenimentului de premiere care s-a desfășurat joi, la Casă de Cultură, directorul firmei de salubritate a municipiului Făgăraș, Dragoș Bârsă, i-a felicitat pe elevi și i-a asigurat că nimic din ce au făcut nu a fost în zadar.

„Este foarte important să colectăm selectiv. După cum ați văzut și voi, acasă, în momentul în care ați depus toate deșeurile separat, cantitatea a scăzut foarte mult. Fiecare PET sau carton pe care l-ați pus separat, să știți că ajunge unde trebuie. Chiar dacă nu avem mașini speciale pentru așa ceva, din diferite motive, toate materialele se colectează și depozitează separat, se balotează și se transferă la câteva fabrici care le transformă și le introduc din nou într-un circuit comercial. Vă mulțumesc, tot ce ați colectat voi a ajuns unde trebuie, nu a mai fost aruncat pe malul Oltului sau în parcurile unde vreți să vă distrați. Sper ca această campanie să fie doar începutul”, le-a spus elevilor, Dragoș Bârsă.

Liceul Senchea
curatare tapiterie
Reno Depo
Demgy
foto: bunaziuafagaras.info

La proiectul care s-a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie, au participat elevi de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu și de la liceele „Aurel Vijoli”, „Radu Negru”, „Dr. Ioan Șenchea” și „ Sf. Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, dar și de la școlile gimnaziale din Sâmbăta de Sus și din Șoarș.

Partenerii acțiunii de ecologizare sunt Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIŲ în domeniul salubrizării localităților din judeţul BRAŞOV, Primăria Municipiului Făgăraș, Asociaţia Brainstorming, Asociația Iris Terra Green și SC Reciclyng International Magazine S.R.L.

foto: bunaziuafagaras.info


Apreciază
Distribuie