Taxa pentru salubritate, cuiul lui Pepelea în ședința Consiliului Local Făgăraș

15 consilieri făgărășeni au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru marți, 29 decembrie, dar au fost prezenți doar 13 aleși municipali.

Noile tarife pentru salubritate, solicitate de Salco Serv, au reprezentat cuiul lui Pepelea iar subiectul nu a fost clarificat nici după două ore de discuții.

Consilierii au cerut clarificări în privința evoluției prețului și au vrut să știe care e taxa corectă – de 9 lei sau de 14 lei.

Au fost propuse variante de păstrare a tarifului actual, de creștere cu 1 ban a taxei sau de amânare a hotărârii până la ședința din luna ianuarie, însă conducerea societății Salco a explicat că niciuna dintre propuneri nu poate fi pusă în practică.

Monumente funerare
TMF Copy Center
RMN Diagnostica

Fără o hotărâre a Consiliului Local de stabilire a prețului pentru serviciul de colectare a gunoiului, Salco nu mai are cum, în mod legal, să ridice gunoiul de la populație în 2021.

În plus, Consiliul Local trebuie să stabilească tarifele în baza fundamentării de preț a operatorului de salubritate iar prețul odată stabilit se aplică tot anul.

Ca atare, la finalul ședinței extraordinare, cu 10 voturi „pentru” s-a hotărât amânarea ședinței și convocarea unei ședințe de îndată în care să se discute dacă, din bugetul local, poate fi subvenționată mărirea de preț a tarifelor de salubritate.


Apreciază
Distribuie