„Thalia”, trupa de teatru a Casei de Cultură, a câștigat marele premiu al Festivalului „În lumea lui Creangă”

Festivalul-concurs de interpretare pentru copii „În lumea lui Creangă”, ediţia 2023, desfășurat la din Câmpulung Moldovenesc, şi-a desemnat miercuri, 1 martie, câştigătorii. Marele premiu a fost câștigat de copiii din trupa de teatru „Thalia” a Casei de Cultură Făgăraș.

Evenimentul a avut loc în prezenţa unui public numeros în ziua în care, cu 186 de ani în urmă, s-a născut marele povestitor Ion Creangă. Ajunsă la a IX-a ediție, manifestarea este organizată de către Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc și a prestigioasei reviste „Însemnări Bucovinene”, maestrul de ceremonii fiind cunoscutul om de cultură Constantin Tiron.

„Primul festival la care am luat parte anul acesta i-a avut protagoniști pe tinerii actori: Daria, Ecaterina, Raul, Katerina, Florian, Cristian și Nectarie – elevi în clasele I-IV.  Ei au transpus scenic „Prostia omenească”, „Păcală”, „Povestea unui om leneș”, „Pupăza din tei” și „Punguța cu doi bani”, bijuterii literare ale scriitorului fără pereche născut în ziua de 1 martie 1837 la Humulești.

Belvedere - revelion 2023
Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb
Monumente funerare
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Florian Shaorma
Narin

Activitatea Casei Municipale de Cultură Făgăraș s-a dezvoltat în anul 2014 prin reînființarea secției de teatru și a trupei „Thalia”, la inițiativa doamnei manager Diana Gribincea-Popa. Iată că în prezent trupa se prezintă cu un colectiv închegat, care datorită seriozității în pregătire și repertoriu a fost invitată la diferite festivaluri din țară, iar acum a câștigat marele premiu”, spune Ionuț Sas, profesorul de teatru al copiilor făgărășeni.


Apreciază
Distribuie