Tichete pentru Rabla 2018, disponibile din nou

foto: observatornews.ro

Tichetele pentru a doua ediție a programului Rabla 2018 pot fi accesate începând de luni, 17 septembrie.

30.000 de vouchere sunt disponibile, după ce bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat că va continua şi Programul Rabla Plus pentru maşinile electrice sau hibrid. Totodată, Guvernul vrea să menţină şi în anul următor numărul de prime de casare acordate prin Rabla Clasic. Aproape dublu faţă de media alocărilor din ultimii doi ani, potrivit Observator.

Florian Shaorma
Demgy
Firma servicii renovare
Monumente funerare
Spalatoria GPC
JTTI
Amanet King Onix

Ca în fiecare an, pentru a beneficia de reducerea oferită de stat, românii trebuie să se prezinte cu mașina veche la un centru autorizat de colectare și casare. Aici, se va elibera certificatul de distrugere a maşinii şi voucherul în valoare de 6.500 lei.

Atenție, din luna septembrie a intrat în vigoare un nou regulament al Comisiei Europene cu privire la modalitatea de determinare a emisiilor de carbon. Dacă valoarea primelor de casare a rămas aceeaşi, plafonul emisiilor de carbon a fost modificat. Dacă în prima parte a programului Rabla 2018 plafonul privind emisiile de CO2 aferente autovehiculelor noi achiziţionate a fost de 130 g/km, echivalentul calculat după noul regulament trebuie să fie de 145 g/km.


Apreciază
Distribuie