Transportatorii, controlați de polițiștii brașoveni: 600 de mașini verificate, 200 de abateri constatate

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Brașov, în colaborare cu reprezentanți ai I.S.C.T.R. – Stuctura teritorială, au desfășurat o acțiune care a vizat combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere, în data de 31 octombrie.

Au fost verificate aproape 600 de autovehicule și au fost constatate aproape 200 de abateri la regimul rutier. Dintre aceste nereguli, 20 de sancțiuni au vizat nerespectări ale legislației specifice transporturilor comerciale, în cadrul cărora 3 conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea timpilor de conducere.

Tot în cadrul verificărilor efectuate, în cazul a 28 de autovehicule au fost constatate defecțiuni tehnice, pentru care au fost aplicate sancțiuni corespunzătoare. Astfel de acțiuni de control se vor desfășura și în perioada următoare, pe principalele artere rutiere din județ.

Scopul acțiunii a vizat reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehicule destinate transportului rutier de mărfuri, prin urmărirea respectării normelor de transport, a perioadelor de conducere, dar și a pauzelor și timpilor de odihnă.

De asemenea, polițiștii au urmărit și alte elemente care converg siguranței rutiere și anume:
– starea psiho-fizică a conducătorilor auto;
– respectarea limitelor legale de viteză pe diferitele categorii de drumuri;
– utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitiv mâini-libere;
– valabilitatea inspecției tehnice periodice.


Apreciază
Distribuie