Trei şantiere deschise în oraş

trotuarul din fata Postei si societatii Electrica va fi ingustat la 2,40 m

trotuarul din fata Postei si societatii Electrica va fi ingustat la 2,40 m

•    În trei zone distincte ale Făgăraşului se munceşte de zor de când s-au oprit ploile. La intrarea dinspre Sibiu, la intrarea dinspre Braşov şi exact în mijlocul Făgăraşului se lucrează la asfaltări, trotuare şi borduri.

Trotuar mai îngust la Electrica şi la Poştă

Zona din centrul oraşului a intrat în şantier. Între intersecţia semaforizată şi sensul giratoriu, pe partea cu societatea Electrica şi Poşta Română, se lucrează la trotuar. Acesta va fi micşorat la 2,40 lăţime şi va fi acoperit cu pavaj antiderapant.

Potrivit primarului Sorin Mănduc actualul pavaj, deosebit de alunecos mai ales iarna, datează din 1980, fiind construit odată cu Bulevardul.
După strâmtarea lui, pe aceeaşi parte cu trotuarul va fi amenajată o parcare de 3,50 m lăţime, pentru că locuitorii din acea parte a Bulevardului n-au parcări în spatele blocului.

Edilul Mănduc mai spune că în această etapă vor fi refăcute şi scările care duc spre societăţile comerciale aflate la parterul acelor blocuri. Trei firme au fost contractate de Primărie pentru lucrările din această zonă centrală.

4 miliarde pentru zona Titu Perţia

 in cartierul Titu Pertia se asfalteaza zonele de parcare si aleile dintre blocuri
in cartierul Titu Pertia se asfalteaza zonele de parcare si aleile dintre blocuri

În alt cartier la Făgăraşului se lucrează de zor. Pentru zona Titu Perţia se vor cheltui 4 miliarde lei vechi pentru ca aceast cartier să fie asfaltat, bordurat, să aibă locuri de parcare şi alei cu covor asfaltic printre blocuri. De câteva zile lucrează acolo o firmă din Braşov, iar lucrările se estimează că vor fi finalizate în a doua jumătate a lunii august.

Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Agromar
Monumente funerare

„Cartierul Titu Perţia este un alt cartier construit în anii ’80 care nu a fost reabilitat niciodată, motiv pentru care am decis ca anul acesta, din bugetul local, să reabilităm parcările, trotuarele şi aleile dintre blocuri. Este practic o lucrare care se înscrie în aceeaşi notă cu care i-am obişnuit pe făgărăşeni în ultimii patru ani, aceea de a reabilita un cartier de la cap la coadă, după modelul 13 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri”, mărturiseşte edilul.

Trotuar în faţa unităţii militare

in fata unitatii militare se asflateaza si se bordureaza trotuarul
in fata unitatii militare se asflateaza si se bordureaza trotuarul

Într-o a treia zonă a municipiului se află în plină desfăşurare un alt şantier. Este vorba de unul din trotuarele de pe Drumul Naţional 1, mai exact cel pe partea cu Centrul de Infanterie „Constantin Brâncoveanu”, de la sensul giratoriu din balize şi până la benzinăria de la ieşirea din oraş situată pe partea dreaptă a drumului. Se face doar această porţiune, pentru că cealălalt trotuar de pe partea opusă a sensului de mers, situat de-a lungul unui lanţ de blocuri, a fost asfaltat într-o etapă anterioară.

Societatea care va turna covor asfaltic şi va monta bordurile este o firmă din Braşov.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Vad ca se lucreaza in Fagaras.Dar de cartierul Galati vad ca nu se zice nimic.Cind se va da drumul la reteaua de canalizare?!

Comentariile sunt închise.