Trenurile nu vor circula vineri, între orele 7:00 şi 9:00

Ceferiștii vor intra în grevă de avertisment vineri dimineaţa, iar circulaţia trenurilor va fi oprită între orele 7:00 şi 9:00.

Între orele 7:00 și 9:00, trenurile nu vor pleca din gări, iar cele care sunt pe traseu se vor opri în prima stație pe perioada grevei de avertisment, astfel încât călătorii să fie cât mai puțin afectați de protest.

Greviştii au pus afişe în gări cu aceste informaţii. Conducerea CFR Infrastructură a făcut presiuni asupra sindicaliștilor, cerându-le să înlăture afişele din gări, spune liderul BNS, Dumitru Costin, la Europa FM.

Sindicaliștii atrag atenția că la CFR Infrastructură nu mai există contract colectiv de muncă, iar la CFR Marfă contractul expiră la sfârșitul anului. În plus, bugetele ambelor companii nu au fost nici acum aprobate de Guvern, și acestea funcționează pe bugetele de anul trecut, ceea ce nu permite realizarea de investiții în infrastructura feroviară.

Totodată, angajații de la căile ferate reclamă că nu sunt plătiți în raport cu responsabilităţile şi munca depusă, afirmă preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.


Apreciază
Distribuie