Turneul național de Paște: Corul Madrigal ajunge în Brașov și Sibiu cu spectacolul „Săptămâna Patimilor”

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” în perioada 29 martie – 13 aprilie, în 8 orașe din România.

Cele 9 spectacole extraordinare „Săptămâna Patimilor”, dirijate de Anna Ungureanu, dirijor principal, și Cezar Verlan, dirijor secund, vor avea loc la Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București și îi vor avea ca invitați pe tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici. Cea mai mare sărbătoare a creștinătății va fi marcată și de corurile de copii ale Programului Național Cantus Mundi din fiecare oraș, care vor cânta alături de Corul Madrigal, în cadrul unor momente extrem de emoționante.

Bilete și detalii sunt disponibile aici.

„Spectacolul extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viața lui Isus. De la bucurie și viață, la agonie și apoi la extaz, de la lumină, la întuneric și iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanșă de emoții. Așteptăm la eveniment 8.000 de persoane din toată țara și ne bucurăm, din nou, că putem fi prezenți cu Madrigalul în locuri în care nu am mai ajuns de mult timp”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Programul Turneului național „Săptămâna Patimilor”:

Victoria Federal IFN
Reno Depo
Amanet King Onix
Agromar
Florian Shaorma
Mobila SH
Liceul Senchea
curatare tapiterie
  • 29 martie, ora 19:00 – Bacău, Sala „Radu Beligan”
  • 1 aprilie, ora 19:00 – Iași, Opera Națională Română
  • 3 aprilie, ora 19:00 – Târgu Mureș, Palatul Culturii
  • 4 aprilie, ora 19:00 – Brașov, Teatrul „Sică Alexandrescu”
  • 6 aprilie, ora 19:00 – Sibiu, Centrul Cultural „Ion Besoiu”
  • 8-9 aprilie, ora 19:00 – Cluj-Napoca, Teatrul Maghiar de Stat
  • 11 aprilie, ora 19:00 – Oradea, Teatrul „Regina Maria”
  • 13 aprilie, ora 19:00 – București, Sala Palatului

Structurat ca o propunere de introspecție și de redescoperire prin sunet a înțelesurilor universale ale Săptămânii Mari, repertoriul Corului Madrigal invită publicul să întâmpine Paștele cu o serie de 13 compoziții de factură spirituală, românești și universale. În program se regăsesc lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum și de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki sau Christopher Tin. Spectacolul este completat prin scenografie și imagine, dar și prin texte sacre din Evangheliile Noului Testament, aduse pe scenă de Corneliu și Pavel Ulici.

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, scenografia aparține lui Vladimir Turturica, designul de lumini este creat de Alin Popa, iar regia de sunet este coordonată de Gabriel Scîrlet.

Turneul de Paște se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.


Apreciază
Distribuie