Ultima zi pentru înscrierea proiectelor la Bugetarea Participativă

Făgărășenii mai pot propune un proiect în cadrul bugetării participative doar astăzi, 7 iunie. Procesul de înscriere se încheie la ora 23 și 59 de minute.

Propunerile pot fi făcute pe site-ul primăriei Făgăraș, unde au fost deja publicate peste 20 de inițiative ale cetățenilor.

Printre altele, oamenii vor să fie amenajate spații de joacă pentru copii și de relaxare, cișmele cu apă potabilă, platforme subterane pentru colectarea deșeurilor, amenajarea mai multor trotuare și parcări, fluidizarea traficului, piste de alergare pe stadionul municipiului sau restaurarea unor statui.

Toate propunerile vor fi analizate de o echipă, apoi vor fi supuse la vot pe platforma bugetării participative, integrată în site-ul primăriei Făgăraș. Astfel, cetățenii vor putea alege ce își doresc să se realizeze în municipiu.

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Moveos Fagaras_11.22
Monumente funerare
Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix
La Turcu

„De săptămâna viitoare începe perioada de analiză, care ține aproximativ trei săptămâni. Comisia de analiză va verifica fiecare proiect si vor fi declarate eligibile sau neeligibile. După cele trei săptămâni va începe perioada de vot, iar cetățenii sunt învitați să intre pe platforma bp.primaria-fagaras.ro, să-și facă cont și să voteze”, spune Marius Matei, membru în comisia de evaluare a proiectelor.

Proiectele cu cele mai multe voturi vor fi implementate de către administrația locală începând din luna august a acestui an, pentru fiecare dintre ele urmând să fie alocată o finanțare maximă de 10.000 de euro.

Bugetul total pentru bugetarea participativă este 50.000 de euro.


Apreciază
Distribuie