Un brașovean a murit din cauza gripei

Un brașovean a murit din cauza gripei, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, a anunțat, luni, conducerea Spitalul de Boli Infecţioase. Numărul deceselor, la nivel național, se ridică la 25 în prezent.

Bărbatul în vârstă de 77 de ani s-a stins la spital, unde era internat cu gripă de tip A. Pacientul avea și alte afecţiuni și nu era vaccinat, potrivit medicilor.

„Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, citată de Ziare.com.

Cazurile de gripă s-au dublat, la Făgăraș

Agromar
Amanet King Onix
Proaspat Alb
JTTI
Victoria Federal IFN

Numărul cazurilor de gripă s-a dublat, în municipiul nostru, față de săptămâna trecută când au fost 12. În fiecare zi sunt înregistrate 5-6 cazuri de gripă.

Spitalul Municipal instituie măsuri preventive, dispuse de Direcția de Sănătate Publică Brașov, la cererea Ministerului Sănătății. Vizitele celor care vin din exterior sunt reduse la cel mult o oră pe zi, pentru evitarea contaminării persoanelor internate.

„Pacienții să se prezinte la spital doar dacă au o urgență majoră, deoarece numărul infecțiilor a crescut destul de mult în ultima săpotămână și nu vrem să fie un motiv în plus pentru înmulțirea virusurilor. Vizitatorii pot să vină într-un interval de o oră, nu mai mult, pe secțiile unde au bolnavii. Vor intra cu halat, măști și, în prealabil, să își dezinfecteze mâinile”, a declarat Mihaela Pandrea.


Apreciază
Distribuie