Un elev din Sibiu a fost acceptat la patru universități din Top 20 mondial

foto: turnulsfatului.ro

Tudor Terian-Dan, elev de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, a fost acceptat la patru universități din Top 20 mondial, scrie publicația Turnul Sfatului.

Tânărul sibian a ales prestigioasa Universitate Harvard din Statele Unite.

Elevul studiază la profilul matematică-informatică și face parte dintr-o familie de profesori. El este cunoscut în rândul elevilor sibieni, fiind până de curând președinte al Consiliului Județean al Elevilor, iar anul trecut a ocupat și funcția de vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor.

Tudor Terian-Dan spune că în ultimii ani și-a dat seama și de importanța științelor sociale, astfel încât vrea să le combine în viitor cu informatica.

„Părinții mei m-au susținut mereu să-mi găsesc un drum propriu, ca să nu fiu comparat sau asociat cu ei pe plan profesional. Fiind amândoi profesori de română, m-au îndrumat mereu către științele exacte. Norocul meu a fost că matematica a ajuns și să-mi placă, mai ales datorită doamnei profesoare Delia Șerb, cu care am studiat în gimnaziu. Așa că la liceu am ales clasa de mate-info de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care era și cea mai competitivă din județ. Însă de-a lungul liceului mi-am dat seama că numerele și codurile nu valorează prea mult dacă ele nu sunt utile pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Această descoperire mi-a trezit în ultimii ani interesul pentru științele sociale, pe care intenționez să le combin cu informatica în facultate”, a declarat tânărul pentru publicația Turnul Sfatului.

Citește articolul integral aici.


Apreciază
Distribuie