Un elev din Victoria, cel mai bun din Țara Făgărașului la Evaluarea Națională

foto: fanatik.ro

foto: fanatik.ro

Ministerul Educației a publicat rezultatele Evaluării Naționale. Niciun elev din Făgăraș nu a reușit să obțină media 10, anul acesta.

În județul Brașov sunt 11 medii de 10, obținute de elevi ai unor școli din Ghimbav, Codlea și municipiul Brașov.

În Țara Făgărașului, cea mai mare medie a fost obținută de un elev din Victoria. Horia Eusebiu Ștefan, de la Liceul Teoretic Ion Codru Drăgușanu, are media 9,95, după ce a obținut 9.90 la Limba română și 10 la Matematică.

Destul de aproape a fost și Cătălin Ioan Bălan, de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu, din Făgăraș, care obținut 9,80 la Limba și literatura română și 10 la Matematică, rezultând astfel media 9,90.

Note de 10 la Evaluarea Națională au mai fost, în Făgăraș, la Școala Gimnazială nr. 1, obținute la Matematică de către Codrin Florea, Irina Vijoli și Andreea Nicoleta Bucelea. La aceeași unitate de învățământ a mai fost obținută o notă de 10, la Limba și literatura Română, de către eleva Anamaria Leluțiu.

Moveos
Amanet King Onix
Demgy - locuri de munca
JTTI
Proaspat Alb

Nemulțumiții pot depune contestații, marți, între orele 14:00 și 20:00.

Elevii vor semna, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință faptul că nota pe care o vor obține la contestație poate să o modifice pe cea inițială – fie prin creștere, fie prin descreștere. Cea primită în urma rezolvării contestațiilor rămâne definitivă.

Elevii și părinții pot cere să consulte una sau ambele lucrări de la Evaluarea Națională, însă numai după publicarea notelor definitive. Acestea vor fi afișate pe 29 iunie. Admiterea la liceu începe miercuri, 3 iulie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, va fi compusă din 80% din media generală de la la Evaluarea Naţională şi 20% din media generală de absolvire a claselor 5 – 8.


Apreciază
Distribuie