Un militar de la Cincu, în echipa României pentru Jocurile Invictus 2020

foto: mapn.ro

Plutonierul adjutant Dorel-Nicuşor Bica (al doilea din stânga, foto sus) face parte din echipa care va reprezenta țara noastră la Jocurile Invictus de anul viitor, din Olanda.

Alături de alți 19 militari, plus nouă rezerve, Bica a participat recent la recepția de prezentare a lotului care va concura în numele Armatei României. Evenimentul a avut loc la Cercul Militar Național din București și s-a desfășurat în prezenţa ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

Fiecare dintre cei 29 de membri ai echipei României la Invictus 2020 a fost strigat, fiind prezentată pe scurt povestea misiunii în care a fost rănit grav.

Tot în cadrul recepției, militarii au primit drapelul Jocurilor Invictus de la colegii care au concurat în competiția precedentă, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Plutonierul adjutant Nicuşor Bica s-a mutat din Craiova la Făgăraș și este cadru al Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

A fost rănit în anul 2011, în Afghanistan, când se afla în cercetare terestră pentru securizarea unei căi de acces. Deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat i-a provocat leziuni permanente la ochiul stâng, el pierzând 90% din vedere.

Qi Meridian
Florian Shaorma
Autopel
RIM Fam
UPRUC-CTR
Amanet King Onix
Monumente funerare

În anul 2016, Bica a primit titlul de cetățean de onoare al Făgărașului iar în 2018, Medalia „Meritul Sportiv” clasa a III-a din partea Președintelui României.

Până acum, soldații români au participat la Jocurile din Toronto (2017) și Sydney (2018). Anul trecut, ei au obținut două medalii de aur, una de argint și două de bronz la tir cu arcul și canotaj, cea de la canotaj fiind câștigată de făgărășeanul Dumitru Paraschiva.

În cadrul Invictus 2020, echipa României va concura la  probele: atletism, înot, ciclism, volei din şezut, tir cu arcul, power lifting, aruncarea discului, aruncarea greutăţii, ciclism, handbike și canotaj în sală.

La Jocurile Invictus participă militari răniți pe front din 18 țări: Afganistan, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii, potrivit mapn.ro.

Jocurile se desfășoară sub patronajul prințului Harry, Duce de Sussex.


Apreciază
Distribuie