Un om a murit, ca să dea poliţia o amendă!

•    Ce au în comun o amendă de circulaţie, un marcaj rutier prost şi un deces într-o baie?
•    CNADNR a marcat Drumul Naţional 1 în bătaie de joc!
•    Tot satul încalcă marcajul rutier, pentru că nu există altă variantă de trafic.

De neînţeles sunt marcajele rutiere pe Drumul Naţional 1! Cu câteva zile în urmă, un şofer din Şercaia, care a depăşit o linie continuă, a fost amendat de poliţiştii rutieri, timp în care la câteva case distanţă un bărbat pe care se ducea să-l ajute îşi dădea ultima suflare.

În Şercaia există un drum secundar în capătul satului, înspre Braşov. Adică, o stradă cu dublu sens de mers, situată pe partea dreaptă la ieşirea din localitate în direcţia de mers spre Braşov. La ieşirea de pe strada lăturalnică şi intrarea pe DN1 nu există indicator care să interzică virajul la stânga. Pe de altă parte, şoferul dă direct peste linie continuă în DN 1, atunci când face la stânga.

Tot satul taie linia continuă, în absenţa indicatorului de interzicere a virajului înspre partea stângă, dar ghinionul a făcut ca unul dintre localnici să fie oprit de poliţie tocmai când se ducea să salveze un bătrân.

A murit în timp ce poliţia dădea amendă

Valeriu Stângă este din Şercaia şi spune că de 46 de ani de când şofează nu a avut parte de vreo amendă în viaţa sa. De 38 de ani lucrează ca şofer la Ambulanţa Făgăraş, iar acum este în curs de pensionare.

,,În ziua aceea, în jurul orei 14.00, mă duceam acasă la un pensionar, a cărui soţie m-a sunat şi mi-a spus să mă duc urgent că soţul său este căzut în baie. Em am în grijă doi vârstnici care locuiesc pe strada Principală. M-am urcat repede în maşină şi am plecat. Le ieşirea de pe strada laterală am virat stânga, aşa cum fac toţi oamenii din sat. M-au oprit poliţiştii rutieri şi m-au amendat. Le-am explicat că nu glumesc, că trebuie să ajung acasă la om, că îi este rău şi se află căzut în baie. Degeaba! Mi-au scris amenda, a trebuit să aştept, iar până am ajuns acasă la el, omul decedase în baie”, spune Valeriu Stângă.

800 lei amendă

Amanet King Onix
Mogaldea Therapy
JTTI
Proaspat Alb
Second hand & outlet
Demgy
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL

Bărbatul a primit 400 de lei amendă, în cazul în care este achitată în 24 de ore. Dacă nu este plătită în acest interval de timp, cuntumul ei se dublează la 800 lei.

Şoferul nici nu a vrut să audă de plata acesteia, cu atât mai mult cu cât în urma ei murise un om. Aşa că a făcut contestaţie la procesul verbal de amendă şi a depus-o la Judecătoria Făgăraş.

 Valeriu Stanga este soferul amendat de politistii rutieri pentru ca a depasit linia continua
Valeriu Stanga este soferul amendat de politistii rutieri pentru ca a depasit linia continua

Dă vina pe Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi Naţionale sau firma angajată de această instituţie, care a marcat cu linie continuă porţiunea din DN 1 care se află în dreptul străzii lăturalnice, astfel încât toţi conducătorii auto se văd obligaţi să vireze musai la dreapta, ca să fie în legalitate. Deşi, am mai arătat, nu există nici interdicţie de a vira la stânga.

Necazul te învaţă

Dacă cei de la CNADNR nu au găsit o variantă mai bună pentru traficul din zona Şercaia, au găsit sătenii!

,,Cea mai simplă rezolvare a problemei ar fi să se întrerupă linia continuă de pe Drumul Naţional 1, astfel încât virajul la stânga să nu mai fie sancţionat de poliţie. O altă variantă ar fi să se facă un mic sens giratoriu în DN1, astfel încât, atunci când ieşi de pe strada respectivă sau din drumul care duce spre Comăna, să intri direct în giraţie. La cum arată acum, vrând-nevrând, toată lumea încalcă legea şi depăşeşte linia continuă. Nu avem altă soluţie”, mărturiseşte şoferul păţit.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.