Un sfert din elevii de BAC au făcut contestaţii

     Dintre cei 3.911 elevi care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul nostru, aproximativ 24% dintre ei au fost nemulţumiţi de rezultatele obţinute. Promovabilitatea din judeţul nostru este de 61,72%, cu 12 procente mai mult ca anul trecut, un singur liceu are promovabilitate de sută la sută, însă nicio medie de 10.

       Deşi s-a înregistrat o promovabilitate mai bună la examenul maturităţii de anul acesta, totuşi, contestaţiile nu au întârziat să apară. Numărul total al contestaţilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute este de 908.

         „Cele mai multe contestaţii depuse au fost la limba şi literatura română, 273, dar şi la matematică, materie la care au fost depuse peste 200 de contestaţii“, a declarat Szabo Maria, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Braşov.

          Timp de trei zile, pînă pe 11 iulie, lucrările celor care au depus contestaţii vor fi recorectate, rezultatele finale urmînd a fi afişate vineri, 12 iulie.

Florian Shaorma
JTTI
Monumente funerare
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Firma servicii renovare

        Cele mai multe medii, anume 689, sunt cuprinse între 6 şi 6,99. Medii între 7 şi 7,99 au obţinut 658 de absolvenţi, 645 au medii între 8 şi 8,99, iar 317 candidaţi au obţinut medii peste 9,00. Cea mai mare medie pe judeţ, mai precis 9, 96, a fost obţinută de o absolventă a Colegiului Andrei Şaguna din Braşov, singura instituţie cu promovabilitate de sută la sută.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie