Vaccinare COVID-19: peste 14% din populația județului Brașov, imunizată complet

Populația județului Brașov eligibilă pentru vaccinare este de 532.241 persoane. Dintre acestea, 75.320 au primit ambele doze de vaccin (14,15%) până luni, 10 mai, inclusiv. Reacții adverse înregistrate au fost în număr de 136, potrivit DSP Brașov.

În perioada 3-10 mai, echipele de vaccinare din județul Brașov au imunizat  împotriva COVID-19 un număr de 2.563 de angajați din cadrul a 35 de companii private, la sediile acestora.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, în același interval, în județ au acționat patru echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile și a celor fără adăpost. Aceste echipe, formate din patru medici, opt asistenți și doi registratori, au efectuat șase misiuni, în cursul cărora au vaccinat 126 de persoane.

Pe de altă parte, 22 de medici de familie din mediul urban au vaccinat 83 de persoane, iar nouă medici de familie din mediul rural au vaccinat 35 de persoane.

Echipa care funcționează la centrul mobil de vaccinare a vaccinat 33 de persoane, precum și 266 de persoane din Penitenciarul Codlea.

În cadrul evenimentului „Liber în Europa”, organizat în data de 9 mai în Piața Sf. Ioan din municipiul Brașov, s-au vaccinat 420 de persoane, iar la maratonul de vaccinare de la Castelul Bran au fost imunizate 252 de persoane.

Potrivit informării Prefecturii Brașov, în această săptămână începe vaccinarea la sediile și punctele de lucru a nouă operatori economici, fiecare având peste 100 de angajați.

La nivel național, până luni, 10 mai, ora 17, au fost vaccinați peste 3,6 milioane de români. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 14.832 de reacții adverse.


Apreciază
Distribuie