Viştea de Sus – gazda Festivalului de pricesne, duminică, 23 martie

Duminică va avea loc la Viştea de Sus Festivalul de cântări bisericeşti ,,Buna Vestire”. Pentru că festivalului i s-a dus vestea în tot Ardealul şi multe coruri au trecut pe aici de-a lungul anilor, de la an la an a început să aibă tot mai mulţi participanţi.

Organizatorilor le este greu să-l ţină într-o singură zi, aşa că au limitat anul acesta la 10 numărul corurilor participante.  Vor veni corurile din Crihalma, Şinca Nouă, Drăguş, Viştea de Jos, Viştea de Sus, Victoria, Arpaşul de Sus, corul catedralei din Sighişoara, un cor de la Răşinari şi altul de la Gura Râului.

Festivalul de pricesne se află la a 9-a ediţie consecutivă. A început în 2006, pe vremea când Gheorghe Tabără era primar al comunei. L-a continuat în fiecare an, chiar şi după ce nu a mai ocupat fotoliul de edil şef.

În prima parte a zilei corurile participante vor organiza o paradă a costumelor populare specifice localităţilor de unde vin. Alaiul va porni de la biserica din sat şi se va îndrepta spre căminul cultural, cu toţi cântăreţii îmbrăcaţi tradiţional.

Firma servicii renovare
PSD - alegeri locale 2024
Sezar Forest - soferi profesionisti
Demgy
Agromar

În jurul orei 14.00 va începe festivalul propriu-zis şi fiecare cor va cânta o priceasnă pe scena căminul din Viştea de Sus.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie