Cum va fi vremea în luna mai

foto: Liviu Ardelean

Meteorologii anunţă temperaturi medii mai coborâte decât cele normale în prima jumătate a lunii mai, mai ales în regiunile extracarpatice, şi temperaturi apropaite de cele specifice perioade,i în cea de a doua jumătate a lunii, potrivit News.ro.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele întracarpatice.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Spalatoria GPC
UPRUC-CTR
Proaspat Alb
Qi Meridian
Demgy
RIM Fam
Amanet King Onix

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


Apreciază
Distribuie