Angajații din județul Brașov ai Poștei Române nu se alătură grevei generale

Angajații oficiilor poștale din județul Brașov nu s-au alăturat grevei generale care are loc de astăzi la nivelul întregii țări, transmite Radio România Brașov. 90% dintre cei 21.000 de angajați vor avea salariul minim pe economie din luna iulie 2024, spun sindicașiștii, care acuză presiuni asupra celor care protestează, transmite News.ro.

Activitatea se desfășoară normal în județul Brașov și nu a fost întreruptă de grevă, până în prezent, și nici nu se preconizează ca în zilele următoare, angajații poștei să se alăture grevei generale, spune directorul Poștei Brașov, Bogdan Năstase.

„Îi asigur pe toți cetățenii județului Brașov și întregii regiuni că facem toate eforturile necesare pentru a asigura continuitatea serviciilor poștale și chiar dacă în anumite județe, nu e cazul Brașovului, avem ceva sincope, sunt absolut convins că ai noștri colegi vor coopera și vor înțelege că doar prin dialog și comunicare vom putea rezolva orice problemă fără să afectăm clienții noștri”, a declarat Bogdan Năstase, pentru Radio România Brașov.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, afiliat la BNS, transmite că 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcţia pe care se află, indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie, aceasta fiind nemulţumirea şi revolta miilor de angajaţi din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă, luni. Sindicaliştii cer creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi creşterea sporului de loialitate acordat în tranşe, salariaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română. Sindicatul îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei, în prezenţa ministrului digitalizării – Bogdan Ivan, în calitatea sa de reprezentant al statului român, acţionarul majoritar al Poştei Române, pentru găsirea de soluţii la revendicările formulate, potrivit News.ro.

Sindicatul care a declanşat greva generală acuză compania că face presiuni asupra greviştillor, trimiţând angajaţi de la Bucureşti la hub-ul logistic de la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care protestează. La Buzău, au avut loc dispute între sindicaliştii aflaţi în grevă şi cei trimişi de la Bucureşti să îi înlocuiască, conform imaginilor transmise de Blocul Naţional Sindical, transmite News.ro.


Apreciază
Distribuie