Câți bani s-au cheltuit cu Zilele Cetății și cum arată gazonul după eveniment

320.000 de lei a fost suma cheltuită din bugetul local pentru organizarea Zilelor Cetății Făgăraș, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu. Primăria va reabilita gazonul de pe stadion în regim propriu.

Edilul a afirmat într-o conferință de presă care a avut loc în această dimineață, că ar urma să fie recuperați aproximativ 60% din bani.

Pe lângă chiriile plătite de comercianți, a existat și o sponsorizare privată din partea producătorului care a vândut băuturile răcoritoare la evenimentul de anul acesta.

„Nu am făcut încă un calcul exact. Am cheltuit în jur de 320.000-330.000 de lei, am avut o sponsorizare de 85.000 de la firma care a adus sucurile și toată infrastructura, și vom face calculul încasărilor din chiria comercianților. Probabil se va încasa mai mult de 50-60% din toată cheltuiala pe care am avut-o cu acest eveniment”, a declarat Sucaciu.

Întrebat de ziariști dacă vor fi făcute demersuri pentru regenerarea gazonului de pe stadionul municipal, în urma festivalului care s-a încheiat ieri, el a mai spus că recondiționarea acestuia va începe imediat, iar rezultatele ar trebui să se vadă în cel mult două săptămâni. Lucrările vor fi făcute în regim propriu, nu va fi încheiat nici un contract cu vreo firmă.

TMF Copy Center
Purolite - donare sange
Monumente funerare
Din Bucatele Cetatii - angajari
Amanet King Onix

„După ce se ridică scena și se eliberează toată zona respectivă, firma de salubritate va aspira tot gazonul. De mâine (marți – n.r.), ADP-ul va veni cu întreținerea gazonului prin îngrășământ și udare, și sper că în maxim două săptămâni să fie regenerat. În fiecare zi am monitorizat suprafața gazonului, și în dimineața aceasta am primit forografii, iar problemele nu sunt foarte mari, sunt chiar acceptabile și foarte ușor de remediat”, a adăugat primarul.

Zilele Cetății Făgăraș se vor desfășura în continuare pe stadion, cât timp monumentul istoric din centrul municipiului se va afla în reabilitare.


Apreciază
Distribuie