Defibrilatoare automate au fost instalate în locuri publice din Făgăraș

Cinci defibrilatoare automate au fost instalate în locuri publice din Făgăraș prin bugetarea participativă. Vor fi la îndemnână în cazul în care cineva are nevoie urgentă, până să ajungă ambulanţa.

Dispozitivele pot fi folosite de oricine, indiferent dacă are sau nu curs de prim ajutor, pentru că acestea au un set de instrucţiuni, atât scrise cât şi vocale, care îi vor ajuta pe salvatori să acorde primul ajutor în cazul în care un pacient intră în stop cardio respirator.

Din momentul în care electrozii sunt plasaţi pe pacient, aparatul detectează ritmul cardiac al acestuia, analizează ritmul folosind programul de analiză şi dacă detectează un ritm anormal îl înştiinţează pe utilizator să se îndepărteze şi eliberează automat şocul de defibrilare corespunzător.

Defibrilatoarele au fost amplasate în spații ușor accesibile, unde există și pază permanent: sediul Primăriei Făgăraș, sediul Poliției Comunitare, Cetatea Făgăraș, Stadionul Municipal și Centru de Instruire Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

Cabinet ORL
Amanet King Onix
Monumente funerare
Second hand & outlet
JTTI
Proaspat Alb

Potrivit Primăriei Făgăraș, în perioada următoare vor avea loc campanii de conștientizare și informare la Colegiul Național „Radu Negru”, unde există un centru de instruire în acordarea primului ajutor.

Pentru realizarea proiectului au fost investiți 60.000 de lei din bugetul local.


Apreciază
Distribuie