„E pericoloso sporgersi”, primul film în care a jucat făgărășeanca Marcela Motoc, a reintrat în cinema

„E pericoloso sporgersi”, considerat unul dintre cele mai bune filme româneşti ale tuturor timpurilor, poate fi vizionat din nou la 30 de ani de la premieră, începând de astăzi, în cinematografele din toată țara.

În Brașov, comedia rulează la Cinema One în mall-ul Coresi, de la ora 17:45 și 19:45, iar sâmbătă, 20 mai, de la ora 14:45 și 19:45. Un bilet standard costă 28 de lei și poate fi rezervat sau achiziționat de pe site-ul cinemaone.ro.

Acesta este filmul care a spart gheața după revoluție, aducând nu numai un nume nou printre realizatoriii de film, ci și un suflu modern, plin de inventivitate și nerv. „E pericoloso sporgersi” este filmul de debut al regizorului Nae Caranfil și, totodată, filmul de debut în actorie al Marcelei Motoc, care o interpretează pe Anne-Marie, prietena persoanjului principal. În comedia de dragoste lansată la Festivalul de Film de la Cannes din 1993, făgărășeanca joacă alături de actorii Natalie Bonifay, Marius Stănescu, Florin Călinescu, Valentin Teodosiu, George Alexandru, Marius Florea Vizante și Magda Catone. 

„Pe vremea când încă nu știam cu ce se mănâncă un personaj, Nae Caranfil mi-a încredințat unul. Abia intrasem la facultatea de teatru, dădusem primul meu casting pentru film printr-o conjunctură fericită: pe holurile facultății recruta cineva tineri pentru primul film al lui Nae Caranfil, castingul a picat într-o zi în care nu aveam examen și m-am dus. Am făcut eu ceva bine că m-am trezit distribuită în rolul prietenei eroinei principale. Și sunt foarte mândră de asta!”, povestește Marcela Motoc pentru bunaziuafagaras.ro.

JTTI
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Belvedere - revelion 2023
Narin
Leloland

Sinopsis

Lui Horațiu, soldat în termen, i s-au aprins călcâiele după Cristina, elevă în ultimul an de liceu. Ea n-ar fi neapărat contra, dar numai în urma unei obligatorii logodne. Principiu la care va renunța curând, odată cu apariția în oraș a lui Dino, actor de mâna a doua, dar reputat Casanova de provincie. Trei destine desfășurate în trei capitole unde aceeași poveste e reistorisită din punctul de vedere al celor trei protagoniști; o comedie dezlănțuită în care cu toții devin victimele propriilor confuzii și quid pro quo-uri, fiecare nutrind în secret aceeași aspirație de a se elibera din cazarma personală pentru a descoperi orizonturi mai largi și mai promițătoare.


Apreciază
Distribuie