DIICOT a anihilat o rețea periculoasă

DIICOT_01–  Trupele de mascați au percheziționat 30 de locuințe ale unor suspecți periculoși.

– Acuzații: șantaj, trafic de droguri și minore.

– 17 suspecți sunt arestați preventiv.

– Printre ei, persoane cunoscute ca având manifestări violente.

Făgăraș, 7 august, dimineața. Procurorii de la DIICOT Braşov fac percheziţii în peste 30 de locuințe ale unor persoane din Făgăraș, suspectate de şantaj, trafic de droguri, trafic de persoane şi prostituţie. Se pare că o grupare din Făgăraş, sprijinită de interlopi din Zărneşti şi Bran, traficau tinere, inclusiv minore, atât în Făgăraş, cât şi peste hotare, respectiv în Germania şi Elveţia, pentru practicarea prostituţiei. Anchetatorii ar fi identificat deja câteva zeci de fete exploatate.

Există suspiciunea că, în intervalul 2010 – 2013, s-au constituit grupări infracţionale, iar liderii acestora au reuşit să creeze în comunitatea locală o stare de temere şi nelinişte socială.

„Atât liderii cât şi aderenţii grupărilor infracţionale erau cunoscuţi ca având manifestări extrem de violente”, se arată într-un comunicat transmis presei de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Droguri – modalitatea de achiziţie

Membrii grupării infracţionale au fost monitorizaţi de oamenii legii în intervalul martie – iulie 2013. Din rechizitoriul monitorizărilor a reieşit faptul că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de substanţe stupefiante, distribuite, ulterior, unor clienţi de pe raza mai multor judeţe. Drogurile au fost achiziţionate de suspecţi în principal din Italia şi introduse în ţară fie de către aceştia, cu autoturismele ce le aparţineau sau autocarele societăţilor ce efectuează transport internaţional, fie de membrii familiilor lor sau ale altor persoane aflate în acelaşi anturaj. Pe teritoriul Italiei ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care înlesneau achiziţionarea drogurilor.

Monumente funerare
JTTI
Demgy
Brutaria Dragus
Sezar Forest - soferi profesionisti
Liceul Senchea

 Trafic de persoane şi prostituţie

Pe linia traficului de persoane, din probele administrate până la această dată, rezultă că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane în curs de identificare, au racolat persoane de sex feminin, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat prin diverse mijloace (inducere în eroare, ameninţare şi violenţă) să se prostitueze în folosul lor,atât pe teritoriul României – municipiul Făgăraş, cât şi în străinătate, respectiv Elveţia, Germania şi Italia. Se pare că unii dintre indivizi îşi atrăgeau clienţii prin reţelele de socializare, în special Facebook şi Twitter.

17 persoane, arestate preventiv

DIICOT_03 copyTribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, pentru toţi cei 17 suspecţi reţinuţi din dosarul de şantaj şi trafic internaţional de droguri şi persoane, după aproape zece ore de audieri.

În urma raziei DIICOT, din dimineața de 7 august, grupul de suspecți a fost adus la sediul Tribunalului pentru Minori şi Familie. Instanţa, care s-a pronunţat la ora 19.30, a admis propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru toţi inculpaţii. Aceştia au declarant recurs la decizie, în sala de judecată. Persoanele inculpate şi arestate preventiv, conform portalului instanţelor de judecată al Ministerului Justiţiei, sunt: Androne Gheorghe, Pîrvu Liviu-Ioan, Lupu Adrian-Nicolae, Androne Iulius-Cezar, Petrescu Doru-Alexandru, Pănăzean George-Sebastian, Mandiu Daniel, Podosu Stroiţa-Ciprian, Grosu Iulian-Constantin, Varga Ioan, Prodan Iosif-Ionatan, Moise Victor-Marian, Rusu Marin-Ioan, Bercea Ion-Marian, Diea Ion-Marius, Păun Ana-Maria, Peticilă Denis-Ionuţ.

UPDATE: Unul dintre inculpaţi a fost eliberat! Detalii aici.

 


Apreciază
Distribuie