Electrica investește 1,6 milioane lei pentru modernizarea rețelei din Făgăraș

Electrica Transilvania Sud are alocată o sumă de peste 1.607.000 lei pentru investiții în infrastructura din municipiul Făgăraș.

Distribuitorul de energie electrică a demarat lucrările în acest sens anul trecut și vor continua și anul acesta, potrivit unui comunicat de presă emis redacției Bună Ziua Făgăraș.

Modernizarea rețelei a demarat anul trecut și s-au înlocuit tronsoanele de cabluri în zona Gării, Negoiu, Câmpului și Tudor Vladimirescu. Lucrări ample vor fi executate anul acesta în cartierele 1 Decembrie 1918, Florilor și zona Spitalului Municipal Făgăraș. Mai mult, ar urma să fie modernizată Stația Făgăraș 110/20 kV pentru scăderea riscurilor de declanșări eronate și întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică.

„Lucrările de investiții și de mentenanță în rețeaua electrică de distribuție reprezintă o prioritate pentru Structura Regională de Operaţiuni Reţea (SROR) Brașov, în vederea creșterii eficienței operaționale, precum și a calității serviciului de distribuție”, spun reprezentanții companiei de stat.

Ce s-a întâmplat vineri și sâmbătă

JTTI
Demgy
Amanet King Onix
Monumente funerare
Moveos
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN

Compania a explicat și de ce Făgărașul s-a cufundat în întuneric, vineri și sâmbătă. Întreruperile neplanificate în alimentarea cu energie electrică din ultima perioadă au fost cauzate de avariile apărute în zonele în care s-au efectuat lucrări de schimbare a rețelelor de utilități din municipiu, în apropierea traseului de cabluri de energie electrică (probabil lovirea la săpături). Aceste intervenții pot determina infiltrații de apă care, în timp, produc defecțiuni cu impact asupra duratei normale de viață a cablului de energie electrică, explică specialiștii.

Prima întrerupere accidentală de acest fel, din acest an, a avut loc în data de 15.02.2019, când s-au defectat două tronsoane de linii electrice subterane de medie tensiune, care au afectat parțial alimentarea cu energie electrică a zonei centrale din municipiul Făgăraș.

În data de 16.02.2019, în jurul orei 21.08, a apărut o defecțiune în Postul de Transformare situat pe Bulevardul Unirii. După efectuarea manevrelor pentru izolarea defectului,  consumatorii au fost alimentaţi la ora 21.49, cu respectarea timpilor de alimentare prevăzuţi în standardul de performanţă”, potrivit distribuitorului.

Societatea dă asigurări că depune constant eforturi pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite consumatorilor şi pentru remedierea „intr-un mod cât mai eficient a problemelor apărute în distribuţia energiei electrice”.


Apreciază
Distribuie