Fondul Științescu se întoarce. Fundația Comunitară Țara Făgărașului a lansat a șaptea ediție

foto: Facebook / Fondul Științescu Țara Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează a șaptea ediție a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări în limita bugetului în valoare de 109.311 Lei. Banii sunt destinați proiectelor educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.

„Dacă ești pasionat de științele exacte, vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere, îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe printr-un proiect educațional finanțat de FCTF. Începând cu prima ediție, în 2016, și până în prezent, 54 de echipe de proiect au beneficiat de finanțare, sprijin și suport”, se arată în comunicatul FCTF.

Cui se adresează programul?

▪ Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți ai liceelor din Țara Făgărașului;

▪ Organizații neguvernamentale din afara zonei Țării Făgărașului dar ai căror beneficiari se află pe teritoriul Țării Făgărașului și care își exprimă acceptul de a desfășura activități gratuite cu copii/tineri pe parcursul a min 1 an de la încheierea contractului de finanțare cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

▪ Echipe de pasionați de știință și tehnologie din medii profesionale diverse (biologi, muzeografi, ingineri, programatori, freelanceri etc.);

▪ Profesori și învățători (individual sau în echipă);

▪ Echipe de elevi de liceu

▪ Echipe de studenți

Brutaria Dragus
curatare tapiterie
Proaspat Alb

▪ Echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus)

Ce categorii de proiecte sunt finanțate în cadrul acestei ediții?

Științescu finanțează proiecte inovative care promovează educația pentru științe și tehnologie,  unde copiii să poată să se bucure în siguranță de activitățile de explorare, descoperire și învățare prin metode alternative de predare și ateliere interactive, experimente, activități de tipul “do-it-yourself” și „learning by doing” în domenii cum ar fi electronică, robotică, informatică,matematică, imprimare 3D, meteorologie, chimie, fizică, astronomie,etc. De asemenea, sunt apreciate proiecte interdisciplinare și/sau proiecte care propun familiarizarea copiilor/elevilor din mediul rural cu metodologia de învățare a diverselor ramuri ale științe.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte: adulți cu experiență în domeniul STEAM și tineri. De asemenea, încurajăm implicarea persoanelor vârstnice și colaborările dintre persoane sau organizații din mediul urban și cel rural.

Cum aplici?

Etapa de înscriere se va desfășura în trei etape:

  1. Descarcă Scrisoarea de Intenție și prezintă-ți ideea ta de proiect, răspunzând la întrebările adresate. Trimite-o până în data de 5 noiembrie 2023, ora 18.00 la adresa de email  cristina.muntean@fundatiactf.ro.
  2. După ce vei primi pe email confirmarea acceptării acesteia, în perioada 6  – 15 noiembrie vei fi invitat la un mini-interviu (în format fizic sau online) pentru a ne cunoaște și pentru a ne convinge că ideea ta merită a fi premiată de către juriul lui Științescu.
  1. Ultima etapă este cea a completării Formularul de înscriere împreună cu Formularul de Buget. Termenul limită pentru trimiterea acestora este 30 noiembrie 2023, ora 15.00.

Membrii echipei Fundației oferă sprijin și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor celor care doresc să aplice prin programare în prealabil la cristina.muntean@fundatiactf.ro. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

Proiectele finanțate în edițiile anterioare sunt disponibile aici.


Apreciază
Distribuie