Grevă la spitalul din Făgăraş

Spitalul Municipal Fagaras

Spitalul Municipal Fagaras

Cadrele medicale de la spitalul „Dr. Aurel Tubure” se vor afla luni, timp de două ore, în grevă de avertisment. Greva este programată în intervalul orar 8.00 – 10.00 şi înseamnă că medicii, asistentele şi infirmierele merg la serviciu, dar nu vor avea activitate şi vor ieşi pe holul principal, în semn de protest.

Potrivit liderului sindical Olimpia Buzdugan, pacienţii nu vor avea de suferit, întrucât vor fi asigurate urgenţele şi chiar şi o parte din activitate. Pentru declanşarea grevei de avertisment au fost strânse semnături de la personalul medical, întrucât nu ar fi putut avea loc dacă jumătate dintre angajaţi nu ar fi fost de acord cu această măsură.

Principalele revendicări ale greviştilor sunt: alocarea a minimum 6% din PIB pentru Sănătate, dublarea salariilor medicilor rezidenţi, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională, creşterea salariilor pentru tot personalul şi anularea transformării spitalelor în societăţi comerciale.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Demgy
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet

Dacă negocierile cu Ministerul Sănătăţii se vor solda cu un eşec, cadrele medicale din toată ţara, inclusiv cele de la Făgăraş, vor declanşa grevă generală din data de 28 noiembrie. Luna trecută, într-una din zile, personalul spitalului din Făgăraş s-a aflat în grevă japoneză, adică nu s-a renunţat la activitate, dar angajaţii au purtat banderole tricolore la mâini.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie