Investiție de 1,5 milioane de euro într-o nouă fabrică, la Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.info

foto: bunaziuafagaras.info

Cel mai mare producător de marochinărie tehnică și de lux din Țara Făgărașului a demarat construirea unei noi fabrici pe platforma industrială din municipiu.

STI International investește 1,5 milioane de euro în noua unitate care se întinde pe 2.500 mp. Finanțarea este asigurată parțial de investitorul francez la care se adaugă o creditare bancară. Astfel vor fi create 250 noi locuri de muncă, potrivit directorului Dorin Lupe. Mai precis, construcția va avea două corpuri de clădire: unul dedicat pentru producția și depozitarea materialelor, iar celălalt va fi folosit ca sală de mese pentru angajați.

Construcția se va finaliza la sfârșitul lunii martie, iar noua fabrică va fi operațională de la începutul lunii aprilie. Aici va fi transferată producția de centuri de alpinism, accesorii, sfori și chingi, iar în vechea unitate angajații se vor ocupa doar de fabricarea produselor de lux.

Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Reno Depo

Dezvoltarea STI International de anul acesta vine după alte două etape asemănătoare, în 2003 și 2013. La finalul procesului de extindere, cele două fabrici din Făgăraș ale companiei cu capital francez se vor întinde pe o suprafață totală de 6.500 mp. Firma, care pe parcursul celor 20 de ani de existență a avut un traseu permanent ascendent, număra 35-40 de angajați în 1998, când a fost înființată. În prezent, intră și ies pe poarta unității, zilnic, 420 de muncitori din toată Țara Făgărașului.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie