Iulie în grădină – festival magic în natură, la poalele Munților Făgăraș. Sandu Stermin, printre invitați

„Iulie în grădină”, festival de joacă în natură, va avea loc între 31 iulie și 4 august în Viștea de Sus, la poalele Munților Făgăraș. Biologul explorator Sandu Stermin va fi prezent la eveniment, unde intrarea la toate activitățile este gratuită.

În programul evenimentului, ajuns la a treia ediție, se regăsesc jocuri, concursuri, drumeții, povești, teatru, film, karaoke, zumba, dar și ateliere de carte și de povești pentru copii de toate vârstele, potrivit organizatorilor.

„Iulie în Grădină e deja la a treia ediție anul acesta și este cel mai frumos exemplu despre cum o idee se poate transforma într-o experiență de neuitat pentru copii, cu ajutorul unei comunități. O grădină din satul Viștea de Sus se transformă în fiecare an într-un loc al imaginației, jocului și bucuriei. În fiecare an, copiii din Viștea de Sus însoțiți de prietenii lor din Victoria, Drăguș, Ucea, chiar și din București, un număr de 80-150 copii, s-au întâlnit să redescopere jocurile copilăriei: leapșa, lapte gros, rațele și vânătorii, elastic etc. Au văzut berzele negre împreună cu Sandu Stermin, au descoperit Valea Sâmbetei, au cunoscut personaje care au prins viață direct din paginile cărților, filmelor și teatrului pentru copii, au învățat câte ceva despre instrumentele muzicale, dar au luat și contact cu artistul din sufletul fiecăruia, pe scurt au retrăit frânturi din copilăria de odinioară”, a declarat Camelia Lazăr, președintele Asociației Edu-Prof-Esa, pentru bunaziuafagaras.ro.

Ce vor descoperi participanții la ediția din 2023

Cuvintele cheie ale primei zile sunt „descoperire” și „magie”. Ziua începe cu o porție de încălzire cu zumba, alături de Irina, după care vor explora magia lumii alături de Sandu Stermin, biolog și profesor. Alexandra și Andrei promit să dezvăluie cum se face un film, la un atelier de educație cinematografică, iar magicianul Teo știe cele mai tari trucuri din lume, așa că l-am invitat să vă arate tuturor că magia se poate naște chiar sub ochii noștri.

Cea de-a doua zi continuă cu zumba, ateliere creative și joacă în gradină, pe Ulița Mică din Viștea de Sus, iar Iulia Gorneanu si Luminița Tuca ne invită la Atelierul de povești. Ziua se încheie cu un circuit în Parcul de aventuri de la Drăguș.

Miercuri, exploratori mici și mari sunt provocați la o drumeție pe Valea Sâmbetei, unde îi așteaptă un picnic autentic montan și delicioase bezele fripte pe băț, după care Adina Maria Tabacu îi invită pe cei mici să o întâlnească pe Muni, în cadrul unui atelier de carte. Seara le rezervă o mare surpriză copiilor, proiecția filmului „Străjerii”, în regia lui Liviu Marghidan. Aflați în vacanță, în tabăra Străjerii, copiii trec printr-o mulțime de peripeții: învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de de groază la focul de tabără, se îndrăgostesc. Cum vor reuși să facă asta? Aflați dacă mergeți la film!

Sezar Forest - soferi profesionisti
Primaria Soars - Pasti 2024
Victoria Federal IFN
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Proaspat Alb
Monumente funerare

În cea de-a patra zi îl avem invitat pe Orlando cu un concert de tobe si un miniatelier de percutie. Nu lipsesc nici zumba, jocurile și concursurile în grădină, dar și un circuit de orientare turistică și trasee pe bicicletă.

În ultima zi se desenează pe asfalt, iar după-amiază Teatrul Miorli îi introduce pe copii în lumea magică a Veronicăi. Veronica primește în dar de ziua ei, de la Zâna Pădurilor, o trăistuță fermecată care-i poate îndeplini toate visele și dorințele, dar ea refuză s-o împartă și cu prietenii ei, motiv pentru care trăistuța întristată pleacă de la ea. În căutarea trăistuței și îndreptarea greșelii, Veronica îi întâlnește în pădure pe motanul Dănilă, șoricelul Aurică și, bineînteles, pe vulpea cea șireată. Va reuși însă să găsească trăistuța și s-o împartă cu toți copiii? Ziua se va încheia cu o petrecere, unde cei mici sunt așteptati la karaoke party și la „Ceaunul cu povești”.

Festivalul „Iulie în grădină” este organizat cu ajutorul comunității locale Viștea de Sus, al preotului paroh Marian Antinie, al Asociatiei Edu-Prof-Esa, al Primăriei și Consiliului Local Viștea și al oamenilor de bine care susțin evenimentul. Intrarea la toate activitățile este gratuită, iar participarea este recomandată, transmit organizatorii.


Apreciază
Distribuie