Munţii Făgăraş au mai luat o viaţă

Un bărbat de 40 de ani din Ţara Făgăraşului, a murit, luni, după ce a alunecat şi a căzut în gol circa 100 de metri, în Masivul Făgăraş, în zona Zârna, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Salvatorii montani au fost anunţaţi prin serviciul 112,  în jurul orei 15.00, că un bărbat a căzut în zona Zârna, astfel că o echipă de la Salvamont Victoria a plecat cu un elicopter către zona indicată, o oră mai târziu.

Victima făcea parte dintr-un grup de trei bărbaţi din Ţara Făgăraşului care nu erau îmbrăcaţi corespunzător. Aveau cizme de cauciuc şi se pare că erau ciobani, care căutau un loc de păşunat. Nu se aflau pe un traseu marcat.

Pentru că pe munte a plouat, unul dintre ei a alunecat cu cizmele de cauciuc şi a căzut în gol pe un bolovan circa 100 m. În cădere s-a lovit la cap şi şi-a rupt o mână şi un picior.

Agromar
Proaspat Alb
Demgy
JTTI
Monumente funerare

Elicopterul a aterizat la o distanţă de 45 de minute de locul unde se afla rănitul. Bărbatul a fost preluat de salvamontişti, apoi transportat pe stadionul din Victoria, unde a fost resuscitat zeci de minute de paramedici de la SMURD. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat aseară, în jurul orei 19.00.

(Andreea Marga)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

 1. Imi cer scuzele de rigoare pentru ca intervin dar vreau sa accentuez faptul ca din acest articol nu este adevarat nici macar 20%.
  Din pacate a avut loc aceasta mare tragedie, insa acel barbat nu era cioban, la ora 13:50 s-a sunat la 112 si elicopterul a aterizat dupa ora 16:00.
  Era constient, cu cca 30 de minute sa ajunga elicopterul i-a spus unuia din frati ca: nu mai ajung astia odata? o sa mor aici pana vin acestia.Aceste au fost printre ultimile cuvinte… Poate daca ajungeau mai repede mai avea o sansa…insa…
  A decedat pe munte, dupa venirea elicoperului.
  Nu a cazut in gol, in rapa cum spun unii.
  Spun aceste lucruri pentru ca am vorbit cu fratii lui si mi-au povestit tot ce s-a intamplat.Am vazut pe telefon ora la care a sunat la 112.
  Cei 2 baieti care erau cu el erau chiar fratii lui, care au fost nevoiti, dupa aflarea tragediei, sa coboare muntele pe jos ajung noaptea acasa deoarece cei cu elicopterul l-au luat doar pe cel decedat si fara remuscari le-a spus celor doi sa coboare cu grija muntele.Oare nu puteau sa mai parcurga un drum pentru ai lua si pe ei?Oare nu s-au gandit ca asemenea tragedie putea duce la o alta tragedie din cauza nepasarii lor?
  Va imaginati cum 2 frati, al caror frate a decedat, au trebuit sa coboare muntele in urma tragediei, o parte din drum pe intuneric? Oare asa de nepasatori pot fi unii oameni incat sa nu gaseasca o modalitatea de ai ajuta in acel moment ingrozitor?
  Nu mai am cuvinte.
  Mai bine au luat in elicopter pe acel reporter care nu a fost in stare sa relateze tragicul accident asa cum a fost defapt.
  Ce rost mai au cuvintele mele in acest moment…cand cineva drag a plecat de langa noi…
  As dori macar ca din aceasta tragedie sa inteleaga cineva ceva si sa se ia masuri.
  Dumnezeu sa-l ierte! Nu te vom uita niciodata! 🙁

Comentariile sunt închise.