„Ordonanța lui Dragnea” se întoarce sub altă formă, cu aprobarea PSD, PNL și UDMR

foto: europafm.ro

Plenul Senatului a votat miercuri amendamentul pentru introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este cameră decizională, anunță G4Media.

Proiectul de lege prevede modificarea Codului Penal și introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, potrivit proiectului public. Pragul de 250.000 de lei este aproape identic cu pragul de 200.000 de lei din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu în 2017, care a dus la cele mai mari proteste de stradă din ultimele decenii.

Modificările au fost introduse sub formă de amendamente de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR la un proiect de lege inițiat de guvern în decembrie 2022. Fișa legislativă de pe site-ul Senatului nu indică explicit numele parlamentarilor PSD, PNL și UDMR care au depus amendamentul, ci indică doar că sunt membrii Comisiei Juridice din Senat.

Dacă amendamentul Puterii trece de votul Camerei Deputaților, fapta prin care un funcționar public produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune! Dacă această prevedere ar fi fost în vigoare, Liviu Dragnea nu ar mai fi fost condamnat.

Fantanita Craiesei
Monumente funerare
Firma servicii renovare
Proaspat Alb
Agromar
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

În decembrie 2017, cu un an înainte de condamnarea fostului lider PSD Liviu Dragnea, peste 30 de deputaţi şi senatori social democraţi – în frunte cu deputatul Cătălin Rădulescu – au semnat un proiect de lege prin care abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar dacă pagubă depăşeşte 200.000 de euro. Ordonanţa 13 – care a generat cele mai mari proteste de după revoluţie – prevedea că pragul abuzului în serviciu să fie de 200.000 de lei.

Unele voci au fost de părere la vremea respectivă că acest proiect de lege era cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, preşedintele PSD, care a fost judecat alături de fosta soţie Bombonica Prodana, într-un dosar în care prejudiciul este sub 200.000 de euro, cât prevede proiectul apărut recent pe site-ul Camerei Deputaţilor.


Apreciază
Distribuie