Poftiţi în Orăşelul de joacă!

Orășelul de joacă al copiilor îşi deschide şi în acest an porţile la Bărcut. A doua ediţie în limba română a celebrului Orăşel se va desfăşura între 28 iunie şi 3 iulie.

Dr. Renate Klein, coordonatoarea taberei, ne-a declarat că ideea de bază a Orășelului de joacă este de a-i introduce pe copii, în mod ludic, în structurile complexe ale unui oraș. „Prin atelierele la care vor „lucra”, participanţii vor cunoaşte diferitele domenii de activitate dintr-un oraș – administrație publică, servicii, producție, comerț etc. Ei vor practica, în decursul taberei, trei meserii diferite, iar pentru munca prestată vor câștiga bani de joc, intitulaţi Seli. Din acești bani, copiii pot să-și cumpere lucruri produse în Orășel sau pot să plătească diferite servicii”, a explicat dr. Klein.10524588_1436201530000152_5263139191588397819_n

Copiii îşi vor desfăşura activitatea în ateliere precum: Tâmplărie, Cofetărie, Serviciul de salubritate și protecția mediului, Café, Oficiul pentru plasarea forței de muncă, Bancă, Radio, Pompieri, Poliţie, Judecătorie, Presă scrisă şi tipografie, Croitorie, Atelier de lumânări şi săpunuri, Biroul de turism/transport/poștă, Florărie, Spălătorie, Depozit de mărfuri sau Cabinet medical.

La fel ca în lumea oamenilor mari, atelierele interacționează şi în Orăşel. Cofetăria cumpără materialele necesare din Depozitul de mărfuri şi trimite vesela murdară la Spălătorie prin intermediul Biroului de transporturi. De asemenea, tipărește meniul la Tipografie, își comandă o firmă de la Tâmplărie, flori pentru înfrumusețarea spațiului de la Florărie etc. Astfel, celor mici le este mai uşor să înţeleagă conexiunile din lumea celor mari.

Orășelul este condus de copii, ei își aleg primarul din rândul lor, iar cei angajați la Primărie funcționează ca un consiliu local.

10464053_895045460509842_7303632596424411634_nParticipanții, copii între 7 şi 11 ani, vor fi cazați în fostele case parohiale din Bărcut şi Seliștat. Ei vor fi supravegheați de voluntari (care conduc atelierele din Orăşel)  şi de educatori (cadre didactice), care se vor ocupa de copii după terminarea programului din Orășel.

„Organizată iniţial în limba germană, tabără s-a bucurat de un succes foarte mare printre participanţi. Orășelul copiilor a ajuns în 2015 la a patra ediţie în limba germană şi a doua ediţie în limba română. Ba mai mult, ca urmare a numărului mare de solicitări, anul acesta vom avea două serii pentru limba germană”, a mai spus coordonatoarea taberelor.

Moveos
Demgy
Royall Security
Proaspat Alb
Brutaria Dragus
Agromar

Oraselul de joaca_03În concluzie, Orășelul de joacă este un loc în care, timp de o săptămână, copiii:

– își construiesc, gospodăresc și administrează propriul oraș;

– experimentează lumea adulților prin joacă

– au liber la creativitate;

– au șansa de a învăța din greșeli.

Cei care doresc să participe la Orăşelul de joacă, se pot înscrie la sediul Bisericii Evanghelice C.A. Făgăraş, Piaţa Republicii, Nr. 16. Informaţii suplimentare la tel: 0268.211.994 sau pe www.kinderspielstadt.ro/ro


Apreciază
Distribuie