Poliția anchetează incendiul de la Cabana Urlea din Munții Făgăraș

foto: Asociația Poveștile Carpaților

Inspectoratul de Poliție Brașov a deschis o anchetă în cazul Cabanei Urlea, care a ars în noaptea de miercuri spre joi.

Se fac cercetări într-un doar penal pentru distrugere din culpă. Anchetatorii încearcă să afle dacă incendiul a fost provocat de o mână criminală.

Asociația Poveștile Carpaților, proprietara Cabanei Urlea, a depus o plângere la poliție, pentru că nu exclude ca focul să fi fost pus intenționat.

Construită între 1926 și 1927, cabana a fost lăsară în paragină de toți proprietarii, deși este un simbol în istoria turismului montan.

Asociația Poveștile Carpaților a cumpărat-o vara trecută, pentru a o readuce la viață. A început să strângă fonduri – inclusiv la competiția Bikeathon Țara Făgărașului, pentru a reconstrui cabana și să o repună în circuitul turistic.

Lucrările ar fi trebuit să înceapă în primăvara următoare, însă după ce a ars din temelii, proiectul este dat peste cap și va întârzia cel puțin un an, din cauza noilor avize necesare.

Reno Depo
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Monumente funerare
Firma servicii renovare

Puteți ajuta la reconstruirea Cabanei Urlea prin donații în LEI sau EURO în conturile Asociației Poveștile Carpaților, specificând la detalii de plată CABANA URLEA:

Cont în LEI: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 (ING Bank)

Cont în EURO: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 (ING Bank)

Persoane de contact:
Bogdan Mihalache 0740 339 214 – președinte As. Poveștile Carpaților
Cristina Stanciu 0741 126 020 – vicepreședinte As.Poveștile Carpaților


Apreciază
Distribuie