Şoferi inconştienţi, poliţişti vigilenţi

Deşi poliţiştii îi surprind în trafic pe consumatorii de alcool care se urcă la volan aproape de fiecare dată, totuşi şoferii făgărăşeni nu se dezmint de acest obicei.

În perioada 5 august – 11 august poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Braşov au desfăşurat şi organizat acţiuni pe linie rutieră, constatând 14 infracţiuni şi au aplicat 1592 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 164.600 lei. Au fost ridicate, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 102 permise de conducere, dintre care 13 pentru alcool, 6 pentru viteză, 23 pentru depăşire, 35 pentru neacordare de prioritate, iar un număr de 25 de certificate de înmatriculare au fost reţinute de oamenii legii pentru abateri de la legea circulaţiei.

Un caz recent din Făgăraş relevă concret această stare de fapt. Un şofer din Mândra, Alexandru M. de 23 de ani, care conducea o maşină marca Dacia, a fost oprit de oamenii legii pentru control. Testat cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0, 64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În urma înregistrării acestei valori, şoferul a fost condus la spitalul Aurel Tulbure din Făgăraş pentru a i se recolta două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a cantităţii de alcool consumate de acesta.

Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Demgy
Amanet King Onix
JTTI
Florian Shaorma
Brutaria Dragus

„Pentru fapta lui, făgărăşeanul s-a ales cu dosar de urmărire penală pentru infracţiunea de a conduce autovehicule pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. În prezent şoferul este cercetat în stare de libertate iar cercetările sunt continuate de oamenii legii”, spune cms. şef Claudiu Bulborea.


Apreciază
Distribuie