VIDEO | Dezastru în comuna Mândra, oameni ignorați de autorități. Primarul, către ziariști: „Nu am chef, hai valea”

18 iulie

foto și video: bunaziuafagaras.ro

Localnicii din comuna Mândra, județul Brașov, sunt revoltați că au fost abandonați de primarul care ocupă acest fotoliu de patru mandate. Șerban Taflan refuză să vorbească cu cei care îi plătesc salariul, iar ziariștilor le-a trântit ușa în nas. Nici la ședințele Consiliului Local nu participă, spun consilierii, iar la ultima întâlnire cu cetățenii, edilul PSD ar fi fost însoțit de jandarmi și polițiști.

Oamenii sunt disperați, pentru că lucrările la rețeaua de apă și canalizare au fost abandonate imediat după alegerile europarlamentare. Drumurile sunt impracticabile, mai ales când plouă, și abia pot ieși din curți.

Asta deși li s-a promis că anul acesta la 1 august se va putea circula pe ele. Ar fi necesară o minune pentru ca promisiunile să devină realitate în mai puțin de două săptămâni.

Nici taximetriștii nu mai onorează comenzile din cauza stării carosabilului. Șoferii îi refuză pe clienți, motivând că își strică mașinile.

În satul Râușor, spre exemplu, drumurile arată ca după război. Inclusiv cele care au fost cândva asfaltate sunt acum distruse, după intervenția firmei care s-a ocupat de lucrările la rețeaua de apă și canalizare.

Societatea a plecat după ce nu ar mai fi fost plătită, spun consilierii locali. Conductele nu au mai fost introduse în pământ și sunt acum înfundate cu… sticle din plastic (vezi galerie foto). Aceeași situație este și în satul Ileni.

Atât cetățenii, cât și consilierii locali, spun că au încercat în repetate rânduri să afle ce se întâmplă, însă, în loc să li se ofere răspunsuri, au fost jigniți. Comportamentul primarului nu este, din păcate, o noutate pentru plătitorii de taxe și impozite.

Mașinile sunt distruse, iar localnicii scot mii de lei din buzunare pentru reparații.

Proaspat Alb
curatare tapiterie
JTTI
Florian Shaorma
Liceul Senchea
Agromar
Brutaria Dragus

O localnică a încercat să stea de vorbă cu primarul, însă răspunsurile primite au șocat-o.

Lucia Rohan, unul dintre cetățenii nemulțumiți

În această dimineață și ziariștii au încercat să obțină răspunsuri în privința situației dezastruoase, însă au fost dați afară din biroul care funcționează cu banii cetățenilor și li s-a trântit ușa în nas. Șerban Taflan a refuzat categoric să vorbească cu presa, pentru că… nu are chef.

Consilierul independent Gabriel Boeriu ne-a mărturisit că a făcut mai multe sesizări la primărie, însă degeaba.

Gabriel Boeriu, consilier local independent

Șerban Taflan este primar de aproape 18 ani, însă oamenii spun că îl vor sancționa la următoarele alegeri locale, pentru că s-au săturat să mai aștepte realizările promise.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie