Viorel Grusea părăsește fotoliul de primar înainte de termen. Mandatul, încheiat după o sentință penală definitivă

Mandatul primarului Viorel Grusea (PNL) s-a încheiat înainte de termen, printr-un ordin al prefectului județului Brașov. Decizia vine în urma unei sentințe penale definitive. Grusea se afla la al patrulea mandat, prima dată fiind ales în funcția de primar al comunei Comăna în anul 2008.

„S-a dat un ordin de prefect privind constatarea încetării mandatului înainte de termen, în baza unei sentințe penale rămase definitive. Atribuțiile de primar le va prelua viceprimarul”, a declarat prefectul Cătălin Văsii pentru Bună Ziua Făgăraș.

O sentință privativă de libertate, chiar și cu suspendare, este incompatibilă cu funcția publică, conform Legii „fără penali în funcții publice”, promulgată la sfârșitul anului 2022.

Viorel Grusea a fost reținut într-un dosar de ultraj, în 2021. El a recunoscut în faţa anchetatorilor că a amenințat cu moartea doi polițiști de la Investigarea Fraudelor, care închiseseră magazinul soției acestuia pentru abateri repetate de la legislația fiscală. Fostul primar a încheiat cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care prevedea o condamnare la 8 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi.

Florian Shaorma
JTTI
Monumente funerare
Demgy
Cabinet ORL
Fantanita Craiesei

Viorel Grusea a anunțat pe Facebook, marți seară, că a plecat de la conducerea Primăriei Comăna.

„Astăzi (17 octombrie – n.r.) mi-am luat rămas-bun de la colegii din primărie! A fost o zi tristă și încărcată de emoție; au fost aproape 16 ani în care am trecut și prin bune și prin rele. În tot acest timp m-am străduit să transform comuna noastră într-un loc mai frumos, mai plăcut și, mai ales, să fiu alături de dumneavoastră, la fel cum dumneavoastră ați fost alături de mine. Pentru că așa se construiesc lucrurile trainice: ÎMPREUNĂ!

Când devii reprezentantul unei comunități o parte dintre speranțele, temerile și curajul tuturor iau naștere în propria persoană; acest sentiment este de mare responsabilitate, dar și onorant. Mergem înainte, iar Dumnezeu va avea grijă de noi toți. În final, tot ce mai vreau să spun este: Vă Mulțumesc”, a scris fostul edil.


Apreciază
Distribuie