#sieu | Alte 5 firme din Făgăraș își suspendă activitatea

Protest apolitic de amploare anunțat la Făgăraș, vineri, de la ora 15.00, pentru construirea de autostrăzi.

Alte cinci firme se alătură campaniei „România vrea autostrăzi”. Atelierul Simonei – costume populare și artizanat, magazinul Practic Electrocasnice, Aspect Salon, Adrian Murgea Photography și GLS România, filiala Făgăraș – firmă de curierat, își vor suspenda activitatea pentru 15 minute.

„Este un altfel de protest în sprijinul a ceea ce numim necesitate și împotriva ignoranței în toate formele ei”/ „Suntem tot timpul pe drumuri care, pe zi ce trece, sunt tot mai periculoase”/ „Gândiți-vă câte accidente soldate cu victime au avut loc în ultimul an în Țara Făgărașului! Coloane de mașini de câți km se formează în fiecare vară pe șoselele noastre? Câte ore pierdem în trafic în loc să-l petrecem cu cei dragi?”, sunt doar câteva dintre motivele pentru care antreprenorii din Țara Făgărașului au ales să își manifeste astfel nemulțumirile față de lipsa infrastructurii rutiere.

Pe de altă parte, făgărășenii se mobilizează pe Facebook pentru a protesta în fața Primăriei, de la ora 15:00 până la 15:15.

Până acum, la nivelul municipiului nostru, au mai anunțat că își suspendă activitatea: magazinul JYSKFundația Hospice, magazinele Infinity GSM, restaurantul Casa Terra, trustul de presă Mediastar, compania Faria, Braller Grill și Rent Today Events.

Vă reamintim, angajații posturilor locale de radio Star FM, Super FM și ai ziarului on-line Bună Ziua Făgăraș își vor întrerupe activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, de la ora 15.00.

TMF Copy Center
Amanet King Onix
Monumente funerare

CNA nu permite suspendarea emisiei, însă vocile radiourilor vor intra în „pauză mută”, difuzarea reclamelor va fi amânată, iar pe frecvențele 90,2 FM și pe 88,2 FM se vor auzi imnul României și imnul campaniei „România vrea autostrăzi”. Jurnalul de știri Star FM de la ora 15.00 va fi difuzat la 15:16, în timp ce pe pagina principală a site-ului bunaziuafagaras.ro va fi afișată imaginea campaniei #sîeu.

Trustul Mediastar se solidarizează astfel cu miile de români din întreaga țară și cu antreprenorii făgărășeni care cer să se construiască autostrăzi și care au anunțat că își vor suspenda activitatea. Credem că autostrăzile sau măcar drumurile expres ar reduce numărul accidentelor rutiere grave care au loc pe DN 1, an de an. Nu mai vrem să fim nevoiți să dăm știri despre zeci de vieți pierdute și sute de persoane rănite în accidentele rutiere care au loc pe această șosea. Viteza excesivă este cauza acestora de multe ori, desigur, însă nu de puține ori și lipsa infrastructurii contribuie la aceste evenimente. În plus, ar scădea şi numărul orelor petrecute în trafic.

Protestul este inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugrurat la aceeași oră. Afaceristul a anunțat că va suspenda activitatea în toate cele 40 de restaurante „Spartan” pe care le deține în întreaga țară, pe 15 martie, de la 15:00, pentru 15 minute.

Pe pagina d Facebook a campaniei „România vrea autostrăzi a fost publicat un mesaj, joi seara, de mulțumire pentru toți cei care susțin demersul: „le mulțumim tuturor companiilor, asociațiilor și angajaților care au ales să se alăture protestului #șîeu și să-și suspende activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15. Mulțumim tuturor pentru susținerea, mesajele de încurajare și sugestiile făcute în privința manifestului inițiat de Ștefan Mandachi”.


Apreciază
Distribuie