Uniți în fapte bune, făgărășenii au bucurat copiii din Basarabia cu cadouri de Crăciun

Campania „Ghetuțe noi de Sfântul Nicolae”, organizată de Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” a bisericii brâncovenești „Sf. Nicolae” din Făgăraș, a fost orientată anul acesta spre mai mulți copii din Republica Moldova. 231 cadouri pregătite cu dragoste de dăruitorii campaniei și organizate cu multă emoție de voluntarii asociației au ajuns zilele trecute la copiii basarabeni.

Campania a fost inclusă în cadrul unui proiect mai larg, „Uniți în fapte bune”, care a cuprins și diverse evenimente culturale. Acesta a fost organizat de Asociaţia obștească CCS „Sf. Voievod Ștefan Cel Mare” Așezământul Social ,,Samariteanul Milostiv”, de pe lângă biserica din satul Hârtop, raionul Florești, al cărei președinte este părintele Sergiu Boldirescu.

Organizarea campaniei a debutat la începutul lunii noiembrie. Timp de peste o lună de zile, voluntarii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu s-au ocupat de partea logistică, iar dăruitorii au pregătit cu multă dragoste fiecare cadou în parte, punând cu multă grijă diverse lucrușoare pentru copilul ales din listă. Anul acesta au intrat în poveste 274 de copii, dintre care 231 din Basarabia. Pentru că ideea campaniei este de a transmite personal dragostea dăruitorilor, a fost planificată o călătorie de întâlnire în 14-16 decembrie.

Programul stabilit pentru întâlnirile cu copiii nu a putut fi respectat întocmai, din cauza unor probleme de documentație la punctul vamal. Cu o întârziere de o zi, camionul cu cadouri a ajuns însă până la urmă la destinație, spre marea bucurie a copiilor și a voluntarilor însoțitori.

În cadrul programului organizat de gazde, primul moment de bucurie a fost serata cultural duhovnicească pregătită la biserica din Hârtop de părintele Sergiu Boldirescu. Aceasta a cuprins:

  • Conferința „Rolul tinerilor în activitatea educativă și social-filantropică a Bisericii”, condusă de doamna Ala Stîrcu, în care au dialogat și voluntarii ADMB, împărtășind din experiența lor;
  • Lansarea volumului de poezii „De mână cu trecutul”, de Elena
  • Concertul de colinde susținut de corul de profesori Armonia.

Seara s-a încheiat cu o agapă la cantina „Sf. Nicolae” a așezământului condus cu multă jertfelnicie de părintele Sergiu, care are în construcție un așezământ pentru orfani.

Zâmbete și lacrimi la întâlnirile cu copiii

Proaspat Alb
Demgy
Monumente funerare
curatare tapiterie
JTTI
Florian Shaorma

FLOREȘTI. A doua zi, sâmbătă, a urmat distribuirea cadourilor. La Liceul Miron Costin din Florești și la Școala primară, tinerii au lăsat cadourile în taină, asemenea Sfântului Nicolae, inspiratorul și ocrotitorul campaniei, urmând ca ele să fie încredințate copiilor luni.

Prima întâlnire cu copiii a fost la Centrul de creație din Florești. Zâmbetele au fost maxime, atât de partea copiilor, cât și de partea voluntarilor, care s-au văzut în sfârșit cu cadourile în brațe în fața copiilor, după aproape două zile extrem de dificile. Emoțiile însă s-au exprimat inevitabil și în lacrimi, provocate de îmbrățișările călduroase, de împărtășiri, de reacția copiilor, de cuvintele gazdelor.

ȘTEFĂNEȘTI. Următoarea destinație a fost primăria Ștefănești, unde voluntarii s-au întâlnit cu câteva familii dintr-un sat mai izolat al comunei. Tristețea pe care voluntarii au remarcat-o în ochii copiilor de aici a dispărut pentru o perioadă, biruită de căldura îmbrățișărilor și de cadourile dichisite cu multă dragoste. Copiii de aici au avut și un dar special. Familia care deține Sweet Muffins Făgăraș a vrut să pregătească pentru fiecare copil o brioșă și un biscuite, personalizate cu numele lui – un gest care a adus bucurie plină de emoție și uimire.

HÂRTOP. Aici o biserică plină de copii așteptau cu multă emoție. Voluntarii au fost întâmpinați de multe perechi de ochișori plini de uimire, emoție și curiozitate, care au început să sclipească tot mai tare la vederea muntelui de cadouri care s-a instalat în fața Altarului. Darurile au fost încredințate cu multă emoție și îmbrățișări călduroase.

„În această campanie, căldura voluntarilor este cel puțin la fel de importantă ca darul. Datorită îmbrățișărilor voluntarilor, copiii nu au primit doar niște lucruri materiale, ci o stare. Au simțit iubirea și încurajarea noastră, precum și dragostea pe care dăruitorii au pus-o în cadouri. Pentru că până la urmă povestea ghetuțelor e o poveste de Iubire”, a spus Natalia Corlean, coordonatoarea campaniei.

Impresiile și trăirile voluntarilor, dar și reacțiile gazdelor, pot fi descoperite aici.


Apreciază
Distribuie